Bilde er lånt fra Google..
Denne pølsetusenbein oppskriften fant jeg her inne på nette.. Tenkte jeg skulle lage den til bursdagen til Ken Andrè.. Prøve noe nytt..
1 porsjon gjærdeig/pizzadeig:
25 g (1/2 pk) gjær
2,5 dl lunkent vann
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel
1 pakke kalkun grillpølser (10 stk.)
1 egg til pensling
Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 grader C) og tilsett
olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve i
ca. ½ time til dobbel størrelse.
Slik gjør du:
Del deigen i to, men hold av en liten klump til hode. Kjevle først det ene emnet til en lang og smal leiv, ca. 3 mm tykk. Legg leiven over på et bakebrett dekket med bakepapir.
Skjær et snitt i pølsene for at de ikke skal sprekke så lett. Fordel dem på tvers over deigen. Kjevle resten av deigen og legg den over pølsene. Trill en liten ball og sett på som hodet til tusenbeinet. Følehorn kan man lage av kapers med stilk.
Skjær en munn i deigen og bruk hele pepperkorn som øyne. Pensle tusenbeienet med sammenvispet egg og stek midt i ovnen ved 225 grader C i ca. 15 minutter. Del tusenbeinet mellom hver pølse, så kan det spises som pølse i brød.
2 kommentarer:
Hei :) Så gøyal oppskrift ! Tipper at Ken Andre blir glad hvis han får dette ja ;)
God klem til deg fra Janne :)
Hallo:) Ja.. Tenkte jeg skulle lage slik pølsetusenbein til bursdagen til Ken Andrè..
Go klem tilbake til deg Janne fra Else Gunn
Legg inn en kommentar