torsdag 9. juni 2011

23 uker

23 uker

Week23_19768.jpg
Fra 23 uker og 0 dager til 23 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 500 g
CRL: 20 cm
Full lengde: 28 cm
OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 21 uker gammelt. Huden har et klart rød- eller rosaskjær fordi den er så tynn at blodårene viser. Fordi det er så lite fett under huden, er den også ganske rynkete. Lanugohårene og vernix dekker fremdeles kroppen.
Rundt disse tider begynner fosteret å høre, så prat og syng for det! Studier synes å vise at barn kjenner igjen mors stemme etter fødselen, og vil også kunne kjenne igjen far og andre som har pratet eller sunget for det. Er det en spesiell sang eller en liten historie dere har fortalt fosteret flere ganger under svangerskapet, vil barnet sannsynligvis foretrekke og bli beroliget av denne etter fødselen.
Fosterets bevegelser blir stadig bedre koordinert ettersom nye nervetråder sammenbindes i et nettverk. Fingerneglene dekker snart fingertuppene.
Det viktige stoffet surfaktant dannes i lungene. Det er dette som gjør at lungene ikke kollapser når barnet puster ut, men sørger for at noe luft alltid blir igjen. Mangelen på surfaktant er blant de største utfordringene når barn er født for tidlig, men blir barnet født nå, vil det kunne overleve hvis det får den hjelpen det trenger. Det beste er likevel å forbli i livmoren til svangerskapet er fullgått. Ved begynnende for tidlig fødsel, settes en sprøyte med kunstig surfaktant inn til barnet for å modne lungene litt raskere. De yngste barna som har overlevd for tidlig fødsel, var omtrent 23 uker gamle.
Ultralydbildet viser profilen til et foster denne uken. Over ses morkaken.

Ps: Nå er guttungen aktiv i magen her jeg sitter ved pcèn.. Aktiv unge må jeg si..

4 kommentarer:

skjerstad sa...

Mye som skjer med den lille :) Så fint at kontrollen hos jordmor gikk bra :)
Klem fra Janne

annicken_j sa...

Jøss er du gravid, så hyggelig. Så spennende, og du vet at det blir en gutt også?
Gratulerer så mye,og heldige Ken Andre som skal bli storebror da :D

kimberlee.blogg.no sa...

annicken_j: Ja jeg er gravid. Det blir gutt. Tusen takk:)

gult hus i svingen sa...

Så fint alt står bra til med gutten i magen og med Ken Andre:)Og med deg, håper jeg, og blodsukkeret ditt:)

klem Trine:)

Ken Andre, Daniel og mamma sin blogg

Related Posts with Thumbnails