tirsdag 14. juni 2011

Uke 24

Week24_19769.jpg
OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 22 uker gammelt. Det begynner å fylle plassen i livmoren, og du kjenner bevegelsene stadig mer tydelig. Balanseorganet sitter i øret, og nå fortsetter ørets strukturer å hardne og modnes slik at fosteret kan høre bedre og holde balansen bedre enn tidligere. I motsetning til hva mange tror, er det ikke stille i livmoren. Fosteret kan høre lyden av mors pust, lyden fra mors hovedpulsåre som ligger like bak livmoren, stemmen hennes og fordøyelsen.
Respirasjonssystemene utvikles for å kunne håndtere pusting av luft, men lungene overfører ikke oksygen til blodet eller tar imot karbondioksid ennå. Dette skjer gjennom morkaken.

2 kommentarer:

Hild Frøya sa...

SV: ja det var virkelig deilig å få orden på barnevaskrn igjen. Hun elsker å bade, såd der er det ingen problemer. Heldigvis.
Spennende å følge med på graviditeten. Startet selv på min 30 uke idag, og tida flyr. Ikke lenge igjen nå. Jeg må også få unnskyldt for dårlig kommentering, men jeg blogger stort sett fra telefonen om dagen, og har hatt endel problemer med å få kommentert på blogspot blogger. Men nå ser det ut til å gå.

Anette sa...

SV: Tusen takk :)

Ken Andre, Daniel og mamma sin blogg

Related Posts with Thumbnails